24. 3. 2011

Tvořte a sdílejte prezentace v Google Docs

Stále častěji se jako učitelé setkáváme s požadavkem, že je třeba vytvořit nějakou prezentaci. Ať už proto, že je ve třídě interaktivní tabule nebo dataprojektor, nebo proto že jdeme někam přednášet. 
Aktualizovaný článek
Jistě máme všichni určitou představu, jak by prezentace vypadat neměla (stejně tak víme, jak by neměla být prezentována):
  • příliš dlouhé texty psané malým písmem
  • prezentátor čte texty a "nekomunikuje" s publikem
  • prezentace používá příliš barev, nesmyslných animací a zbytečných grafických prvků
  • ...
Takže jak se neztrapnit a vytvořit kvalitní prezentaci?
Doporučuji se inspirovat na webu http://www.horalek.org/clanky/index.html, kde najdete článek a prezentaci s názvem Jak úspěšně a efektivně prezentovat.
Možná zprvu budete mít dojem, že prezentování je velká věda, ale při opakovaném prohlížení obavy ustoupí radosti nad užitečnými radami :-)

Pak už jen "hupsnout" do Google Docs a začít tvořit :-)



Vytvořila jsem pro své žáky prezentaci s návodem, jak vytvořit sdílenou prezentaci v Google Docs. Třeba se bude někomu hodit.


4 komentářů:

  1. mě strašně těší, že dneska když moje seminaristky dokončily práci, kterou jsme po nich chtěla, místo toho, aby si zkoušely aplikaci, kterou jsem jim navrhla, zasedly a společně tvořily prezentaci na Z v GoogleDocs. A protože vím, že to nebylo prvně, dělá mi to radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hanko, to je báječné. I když, jak jsem četla poprvé Tvůj komentář, tak kombinace "strašně těší" se mi slila v "straší". Takže jsem zprvu hůř chápala.
    Google prezentace jsou sice prostinké, ale základy se na nich naučit dají.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se líbí ta možnost sdílení a spolupráce na jednom výstupu .. a to, že to holky tak pochopily :) Sice seděly vedle sebe a domlouvaly se přímo, ale současně vytvářely každá jednu stránku prezentace. Musím jim říct, aby ji publikovaly a poslaly mi odkaz :)

    OdpovědětVymazat
  4. V naší virtuální sborovně využíváme Google Docs ke sdílení Tématických plánů. Vyzkoušeli jsem si i online úpravu ŠVP. Skvěle šetří čas a odpadá poradní vysedávání ve sborovně 8-D

    OdpovědětVymazat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína