8. 9. 2013

Aplikace Colar mix


Tato aplikace pracuje s rozšířenou realitou. Je to vlastně soubor listů, omalovánek, které si můžete stáhnout a vytisknout z webových stránek, kde získáte i link na aplikaci pro iOs a Android. Omalovánky si děti vybarví podle vlastní fantazie, spustí aplikaci, a když se na jejich obrázek podívají za pomoci aplikace, obrázek ožije. Zdá se mi, že dospělí nad tímhle kouzlem žasnou víc než děti.
Jsem jedním z těch žasnoucích dospělých, nainstalovala jsem aplikaci do školních ipadů a pak jsem si lámala hlavu, jak by se tato aplikace dala využít ve vyučování. Napadlo mě použít ji pro opakování či zápis slovíček. Při opakování slovní zásoby ze třetí třídy během první poprázdninové hodiny jsme se čtvrťáky nejprve dali dohromady slovíčka, na která si vzpomněli ze třetí třídy (brainstorming), rozčlenili jsme je do kategorií, pak si děti podle zájmu nějakou kategorii vybraly a pokusily se do předem vytištěné jedné stránky z webových stránek zapsat co nejvíce slovíček z vybrané kategorie. 

Tohle ale děti moc nedodržely, pokud si nemohly vzpomenout, psaly slovíčka bez ladu a skladu (zaměřím se na to během roku, pokusím se dětem nabídnout různé možnosti třídění a zápisu slovíček, ne jen lekce-slovíčka). Pak se na svoje slovíčka mohly podívat skrz aplikaci a slovíčka před nimi ožila v podobě různých koulí, kuliček a koleček. Každý si mohl vytvořit několik fotek (aplikace to přímo umožňuje kliknutím na ikonku fotoaparátu), které jsem potom umístila do fotoalba a nasdílela k prohlížení.



Pokud aplikaci použijete také, podělte se s námi o své zkušenosti v komentářích.
Petra Boháčková

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína