12. 9. 2014

Vytvořte si své vlastní puzzle - doplněno #pepous

Puzzle je vděčná hra - dá se použít v jakékoli části hodiny a nezabere příliš času. Navíc žáky baví. Nabízím dvě varianty pro vaši tvorbu.
[23.12.2010] Sáhněte si freeware prográmek.
Nové! Nebo chcete raději tvořit v online aplikaci?

Stáhněte si: Jigs@w Puzzle Promo Creator


Program je freeware, je malý a velmi lehce ovladatelný. Stáhnout si ho můžete z těchto stránek zde.
Program vytvoří jednoduchou skládačku puzzle. Stačí vložit vhodný obrázek/fotografii, upravit pár popisků a je hotovo.


Nejprve po vás chce několik kliknutí. Když nevíte, prostě vymažte vše, co je ve vzorovém řádku, nic se nestane. Důležité je pouze vložit obrázek, který má být "rozkrájen". Pak se pomalu doklikáte až do konce. Těsně před koncem můžete změnit nápisy na tlačítkách (pozor, neumí háčky!) a vše je hotovo.

Co s puzzle dále?

Váš výtvor pak můžete vložit jako soubor do svých stránek ke stažení nebo vložíte na školní síť do složky, ze které si ho budou moct žáci zkopírovat/otevřít. K otevření nepotřebujete žádný program, zvládne to obyčejný webový prohlížeč.

Tvořte online: Flash-gear Puzzle

Podrobný popis, jak s aplikací pracovat a zkušenosti s využitím ve výuce najdete v článku Spomocníka s názvem Online Puzzle ve výuce.
Cituji ze závěru článku:
Puzzle používám již dva roky, úkoly postupně obměňuji a doplňuji, ale jak jste sami mohli vidět, je to otázka pár okamžiků. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tento typ úkolů výuku zpestří, uvolní, žáky namotivuje, navíc můžu pro jeden úkol udělat různé obtížnosti puzzle a tím výuku individualizovat (např. žáci se SPU mají puzzle s menším počtem dílků). Navíc žáky tento typ zadání úkolů baví a ještě vzájemně soutěží, kdo puzzle poskládá první.[1]

Podobné:



Zdroje a citace:

[1]  Němec, P. (2014). Online Puzzle ve výuce. [online] Clanky.rvp.cz. Available at: http://clanky.rvp.cz/clanek/c/G/18881/online-puzzle-ve-vyuce.html/ [Accessed 8 Sep. 2014]. 

1 komentářů:

  1. Tak tenhle program mám ve svém seznamu a s velmi kladnými výsledky :)

    OdpovědětVymazat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína