1. 10. 2014

Evropský den jazyků aneb Pojďme společně využít sociální sítě

26. září slavíme Evropský den jazyků. Možná, že s kolegy připravujete nějakou zajímavou akci, hledáte inspiraci, jakou akci zorganizovat nebo jste v minulých letech realizovali projekt, zafungoval a chcete jej jako námět ukázat ostatním?
Podívejte se do příspěvku - třeba tu je něco právě pro vás...
Nové! Aktuální akce P. Boháčkové s žáky 8. a 9. třídy.

Petra Boháčková: Jak jsme slavili Evropský den jazyků

Evropský den jazyků připadá na 26. září, ale my ho slavili až dnes (30. září). Taková oslava musí být ve velkém stylu, je nutné se na ni pečlivě připravit, tak se nesmí uspěchat. 

A jak že jsme to oslavili? Jak jinak, než mluvením. Dvě naše třídy (8.B a 9.A) se spojily s jinými školami a představily jim naši zemi, školu a češtinu. Setkání se kromě naší školy zúčastnily školy z Německa, Kypru, Bulharska a také jedna paní učitelka z Afriky. 

Jako komunikační jazyk jsme použili angličtinu, ale nevynechali jsme ani naše rodné jazyky. Pokusili jsme se připojené školy naučit trošku česky, ale jazykolam Třistatřicettři … se smíchem všichni odmítli říkat, že je to pro ně moc těžké. Zato dobře zvládli Miluji tě. 

Taky jsme našim partnerům zarecitovali básně v českém jazyce a pokusili se vysvětlit jejich obsah v angličtině. Na oplátku jsme vyslechli německou báseň. A také tradiční kyperskou píseň, autenticky zazpívanou dětmi z Kypru. 

Dvě hodiny utekly jako voda a Den jazyků byl za námi.

Tak co říkáte, že se nám oslava povedla?

Pojďme využít sociální sítě...

...Google Plus, Twitter nebo Facebook. Stačí v jedné z těchto sociálních sítí vložit příspěvek (s odkazem, fotografií apod.) a označit jej tagem #edjcz. 
  • Pokud hledáte inspiraci současnou, zkuste na sté sociální síti zadat tag #edjcz a třeba najdete.
  • Pokud hledáte inspiraci minulou, může vám pomoct následující sbírka v alikaci Storify.


0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína