10. 10. 2011

Twitter (a ostatní sociální sítě) přehledněji

Používáte Twitter? Pak můžete vyzkoušet některou webovou aplikaci - nabízím Seesmic nebo Hootsuite . Budete mít dispozici přehlednější zobrazení příspěvků podle vlastního nastavení. A jako vždy u webových aplikací - přístup odkudkoli.

Novinka! Klady prostředí Hootsuite můžete prozkoumat podrobně v Magazínu Portiscio. Odkaz najdete dole v článku.


Příspěvky jsou přehledně srovnány do sloupců (můžete si zvolit i jiné zobrazení do řádků), můžete si nastavit, které sloupce chcete zobrazit. Na obrázku je nastaveno - domácí strana, vyhledávání slova "education" a reakce na mé odkazy. Sloupců můžete mít méně i více podle nastavení.

Jinak je také k dispozici ke stažení desktopová aplikace stejně jako aplikace do mobilu.

s odkazem na:
"Seesmic Web is a web application helping to easily manage and build your community directly in your browser. You can now be connected to your Twitter community from home, school, work, or, actually, everywhere you might need it!"


Hootsuite


Opět se jedná o aplikaci online, ke které máte přístup z kteréhokoli počítače po přihlášení. Výhody stručně:
  • Můžete si zde vytvořit záložky nejen na Twitter, ale třeba také na Facebook profil nebo Facebook stránku, LinkedIn, Wordpress a další.
  • Můžete si nastavit počet zobrazených sloupců na ploše (max. 3). Pokud budete mít víc sloupců, automaticky se vytvoří posuvník.
  • Máte rozšířené možnosti "retweetování" příspěvků - můžete je upravovat.
  • Při komunikaci se Vám diskuze zobrazuje přehledně v propojených polích, takže netápete, na co že jste to odpovídali.
  • Můžete si na lištu prohlížeče vložit tlačítko "javascript", díky kterému je sdílení příspěvků opravu jednoduchoučké - když nechcete, nemusíte nic psát, stačí kliknout, vše potřebné se načte s dané stránky (tlačítko najdete v sekci "tools").
  • Publikaci příspěvků lze časově nastavit, tj. využijete funkce "schedule message". Příspěvek se tak uloží do kalendáře Hootsuite a publikuje se v den/hodinu, kterou nastavíte.
  • Jeden příspěvek můžete publikovat současně na více sociálních sítích, stačí je správně označit na panelu účtů (vpravo hned vedle políčka pro vkládání zpráv).
  • Součástí pole pro vkládání zpráv je také okénko, které umožňuje zkracování odkazů. Na výběr máte ze 4 možných variant.
To jsou zatím funkce, které jsem stihla za 14 dní používání objevit. Určitě jich je ještě víc a ráda se o nich dozvím v komentářích...

Novinka! Podrobný článek o výhodách aplikace Hootsuite najdete najdete v Magazínu Portiscio.
Kdo máte raději obrázky, doporučuji prohlédnout si infografiku o Hootsuite v Magazínu Portiscio.

Pokud Vás zajímá téma sociálních sítí celkově a chcete mít jejich přehled, pak doporučuji článek http://www.internetprovsechny.cz/socialni-site-pro-zacatecniky-ktere-vybrat/


Další alternativa:

4 komentářů:

  1. Hootsuite je povedený když jsem s twitterem začínal taky jsem to používal, ale v poslední době mě nějak nenapadá co na twitter psát :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Rozumím. Je těžké tweetovat, když je zpětná vazba velmi slabá. Možná je třeba jen rozšířit okruh své PLN... Přeji mnoho zdaru.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím Pavlíno,

    díky za zmínění mých článků. Jenom malá poznámka k tomu počtu zaráz zobrazitelných panelů. Je jich možno zobrazit až 6. Vzhledem k tomu, že ale panel musí mít nějakou určitou minimální šířku, tak na obrazovkách s menším rozlišením je možný, že to povolí maximálně tři. Já mám 1920x1080 a vejde se mi jich tam šest.

    Přeji pěkný den.

    OdpovědětVymazat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína