14. 3. 2015

Tajný e-mail

Nejsem si úplně jistá, jestli název příspěvku bude vystihovat jeho smysl, ale pod tímto názvem mám uloženou záložku v prohlížeči. O co jde?
Novinka! - Veřejná e-mailová schránka...

Zkoušíme a testujeme

Čas od času (někdo častěji, někdo méně) potkáme na internetu zajímavou aplikaci, kterou je záhodno vyzkoušet. K vyzkoušení je třeba registrace - téměř vždy. Když budu všude používat svou mailovou adresu, dřív nebo později si nechám zahltit schránku spamem a jinou havětí. Jak takovou věc řešit?

Dříve...

Dříve jsem měla alternativní mailovou adresu (tuším, že ji ještě mám - na Yahoo, pokud už nebyla zrušena) a používala jsem ji k registraci všeho možného. Dobré řešení, ale objevila jsem lepší!

Výhody krátkodobé mailové schránky

  • Můžete zkoumat různé aplikace  bez obavy, že si nějak zahltíte svou mailovou schránku;
  • váš průzkum bude anonymní - pokud samozřejmě nezadáte do registrace platné údaje;
  • nemusíte se trápit žádným heslem, schránka po 24 hodinách prostě zmizí - ale do aplikace se budete moct i nadále přihlašovat, pokud si uložíte své registrační údaje;
  • pokud se vám aplikace bude líbit, prostě si vytvoříte novou registraci, tentokrát už s platnými údaji včetně mailu.
Seznam alternativních mailových adres najdete v příspěvku Larryho Ferlazza - odkazy jsou v závěru článku.

Uveďte náhodný e-mail, ale přijímejte do své pravé emailové schránky...

Při pročítání časopisu o PC a technologiích mne zaujal tip na "tak trochu jiný" tajný email - Melt Mail.
Většina "tajných emailů" funguje na principu, že si vytvoříte na určitou bodu funkční emailovou schránku, kterou musíte navštívit, pokud potřebujete např. potvrdit registraci.
Melt Mail pracuje s vaší pravou emailovou schránkou. V prvním kroku totiž zadáváte svou pravou emailovou adresu, v druhém kroku je vám vygenerován "tajný email", který můžete použít na testování aplikace, aktivaci staženého softwaru apod. Rozdíl spočívá v tom, že všechny zprávy, které jsou odeslány na váš "tajný email" doputují do vaší pravé emailové schránky.
Melt Mail nabízí vytvoření emailu na 3, 6, 12 nebo 24 hodin. Takže pokud důvěřujete prohlášením v sekci Soukromí, můžete tuto alternativu směle využívat.

http://meltmail.com/

Vytvořte si emailovou schránku na 24 hodin

Žádná hesla, žádná registrace - to je MailDrop. Prostě si jen vymyslíte email, kliknete GO a máte schránku. Samozřejmě má jistá omezení - neprojde tam žádná příloha, nepobere víc než 10 zpráv...
Ale pro testování aplikací a programů nebo pro rychlou komunikaci v rámci jednoho dne - proč ne.
http://maildrop.cc/

Některé "tajné e-maily" nelze použít pro registraci. Proč?

Některé aplikace mají databázi e-mailů, které nelze použít k registraci. Prostě už jejich autoři mají vytipované některé typy e-mailových adres a blokují je.
E-mail, který mi prošel (asi bude nějaký novější, či méně používaný): http://temp-mail.org/en/

Použijte rozšíření prohlížeče Chrome 

Pokud vás tvorba alternativního emailu v novém okně/aplikaci příliš zatěžuje, můžete vyzkoušet rozšíření prohlížeče Chrome (samozřejmě je třeba jej používat). Instalujte si rozšíření Easy disposable email address a pravým tlačítkem pak aktivujte nabídku "vložit jednorázový email - insert disponable email".

Vytvořte veřejnou emailovou schránku a přistupujte do ní jako tým

Služba Mailinator nabízí vytvoření emailové schránky, ke které mají přístup všichni, kteří znají tuto emailovou adresu. Emailová schránka pouze přijímá a umožňuje přeposlání. Nelze ani odpovídat, ani napsat novou zprávu. Možné využití:
  • email jako jednoduché úložiště odkazů či přiložených souborů (každý pošle ze své adresy a na společné adrese se shromáždí vše od celého týmu / skupiny).

Původní verze publikována 27. 11. 2011, další aktualizace provedeny 7. 8. 2013 a 14. 3. 2015.

4 komentářů:

  1. Používám http://www.20minutemail.com/ - funguje 20 minut, většinou to stačí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten není ani v odkazovaném článku! Bože, to jsem myslela, že Larry ví všechno!
    Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Připomínám i možnost gmailu, rozdělením tečkou části názvu před zavináčem (neco@gmail.com -> ne.co@gmail.com) chodí maily na standardní adresu, ale je možné nastavit filtrování podle příchozí adresy a maily, které dojdou na ne.co@gmail.com například rovnou mazat...

    OdpovědětVymazat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína