18. 11. 2013

Google Play pro vzdělávání

Pokud jste majitelem tabletu/mobilu na platformě Android a máte bližší vztah ke vzdělávání (máte dítko školoupovinné, učíte apod.), pak by vás mohlo potěšit, že obchod Play připravuje samostanou sekci "for education".
Tato sekce bude nabízet tříděné nástroje podle předmětů a podle vhodného věkového zařazení. Bude tak mnohem snadnější najít např. aplikaci k procvičení počítání v oboru do 20 - postačí hledat v sekci Matematika Grade 1.
Stejně jako klasické Google Play bude nabízet jak aplikace pro Android, tak i videa, knihy a hardware, vše bude ale přizpůsobeno pro školství. [1]
Už nyní si můžeme stáhnout dokument ve formátu PDF, který nabízí výběr osvědčených aplikací pro učitele (zaměřené na plánování výuky a management) i pro žáky a studenty. Prohlédnout dokument můžete níže, ale aby byly odkazy u aplikací, je třeba dokument stáhnout a otevřít v programu pro zobrazování PDF souborů.




Zdroje a odkazy:

[1] Houška, P. . Google Play for Education – chytré vzdělávání snadněji. 2013. Web. [18 Nov 2013] <http://www.androidmarket.cz/ruzne/google-play-for-education-chytre-vzdelavani-snadneji/> .

Kharbach, Med. Google Play for Education Is Now Live ~ Educational Technology and Mobile Learning. Educatorstechnology.com, 2012. Web. [18 Nov 2013]. <http://www.educatorstechnology.com/2013/11/google-play-for-education-is-now-live.html>.

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína