3. 2. 2011

e-Twinning v 2. pololetí 2010/11

Vážení a milí účastníci eTwinningu,

dovolujeme si Vás pozvat na několik akcí, které Národní podpůrné středisko pro eTwinning připravuje nejen pro Vás, ale i pro Vaše dosud nezaregistrované kolegy, kteří by měli zájem se zapojit do aktivity eTwinning. Budeme proto velmi rádi, pokud informace předáte dále.


1. Národní podpůrné středisko pro eTwinning si dovoluje pozvat učitele, ředitele i ostatní pedagogické pracovníky škol na Národní konferenci eTwinning, která proběhne 28. – 30. dubna 2011 v Praze.

Na programu prvního dne konference bude opět slavnostní předávání certifikátů kvality za období duben 2010 – březen 2011, stejně tak jako udílení národních cen. Další část programu bude věnována tematickým workshopům. Účast na konferenci (ubytování, stravování, konferenční poplatek) je hrazena z prostředků eTwinning NSS.

Informace o loňské konferenci ve Zlíně můžete nalézt na http://etwinning2010.webnode.cz

Podrobnější informace a registrační formulář na konferenci naleznete na: http://www.etwinning.cz/?p=1294



2. Unikátní Mezinárodní slovanský seminář pro učitele slovanských jazyků ( tedy v našem případě učitele češtiny) proběhne od 13. do 16. dubna 2011 v hotelu Flora v Olomouci. Je určen učitelům věkové skupiny 12-15 let.

Seminář proběhne za účasti učitelů z Polska, Slovenska, Slovinska a Chorvatska. Cílem semináře je umožnit učitelům slovanských zemí založit mezinárodní partnerství bez nutnosti používat cizí jazyk. Budete si tak moci na vlastní kůži vyzkoušet, zda je možné, aby si uživatelé různých slovanských jazyků mezi sebou porozuměli. Seminář je určen i úplným začátečníkům v eTwinningu.

Seminář je pro české učitele bezplatný, účastníci si hradí pouze cestu do místa konání ( hotel Flora, Olomouc) a zpět. Ostatní náklady (ubytování, stravování, konferenční poplatek) hradí eTwinning NSS.

Celý seminář bude veden ve slovanských jazycích, není tedy nutná znalost žádného dalšího jazyka. V případě problémů s porozuměním budou připraveni Vám pomoci pracovníci NSS jednotlivých účastnických zemí.

Podrobné informace a registrační formulář naleznete na: http://www.etwinning.cz/?p=1263


3. Národní podpůrné středisko zve učitele MŠ a prvního stupně ZŠ (věková skupina žáků 3-7let), kteří mají zájem zapojit se do mezinárodní spolupráce v rámci aktivity eTwinning, aby se přihlásili na Mezinárodní kontaktní seminář na Maltě.

Tento seminář proběhne 18. – 20. března 2011, komunikačním jazykem bude angličtina. Je určen i úplným začátečníkům, kteří dosud nemají s eTwinningem žádné zkušenosti. Cílem semináře je seznámit účastníky s prostředím eTwinning a vzájemně je motivovat k vytváření nových partnerství eTwinning. Semináře se zúčastní učitelé ze Slovinska, Polska, Slovenska a Portugalska.

Účast na semináři ( letenka, ubytování, stravování, konferenční poplatek) je plně hrazena z prostředků NSS, účastník si hradí pouze cestu do Prahy na letiště Ruzyně a zpět do svého bydliště.

Podrobnější informace a registrační formulář naleznete na: http://www.etwinning.cz/?p=1265


Doufáme, že naše nabídka zaujme nejen Vás, ale i Vaše případné kolegy a projektové spolupracovníky.
Těšíme se s Vámi na setkání na některé z eTwinningových akcí

Za eTwinning tým

Pavla Šabatková

eTwinning NSS
Dům zahraničních služeb
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP)

Na Poříčí 1035/4
110 00 Praha 1
tel: 00420 221 850 306

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína