2. 10. 2010

eTwinning - novinky

Dovoluji si zde podělit se s vámi o zprávu, kterou jsem dostala jako účastník dvou eTwinningových projektů. Omlouvám se za vzhled, volila jsem co nejjednodušší cestu.

Novinka! Informace k začátku školního roku z eTwinnignového portálu zde.




logo_etwinning
Vážení eTwinningoví přátelé,                                                      

vítáme Vás na začátku nového školního roku. Věříme, že jste přes prázdniny načerpali hodně sil a do škol přicházíte odpočatí a se spoustou energie.
Národní podpůrné středisko pro eTwinning v ČR Vám nabízí v prvním pololetí školního roku spoustu akcí, na které bychom Vás chtěli upozornit:
1.       mezinárodní semináře
-          22. – 26. září, PDW Ptuj, Slovinsko (pro učitele přírodních věd, 11 – 19, komunikační jazyk angličtina)
-          3.– 6.  listopadu 2010 – PDW Vídeň, Rakousko, pro učitele středních škol (zaměření: nové technologie vy výuce (http://www.lebenslanges-lernen.at/contactseminar2010)
-          12.– 14. listopadu 2010 - Finsko; pro učitele středních škol, Ma, Fy, Che
-          (zaměření: Používání digitálních médií)

-          30. září – 2. října 2010, kontaktní seminář Berlín, Německo (pro německy mluvící učitele prvního stupně ZŠ - http://www.etwinning.de/mitmachen/termine/kontaktseminar_berlin/index.php )

-          17. – 20. listopadu 2010 – kontaktní seminář Paříž, Francie (pro anglicky mluvící učitele  společenských věd věkové skupiny 11 – 19)

-          Podrobné informace k účasti na připravovaných seminářích a registrační formulář na všechny připravované akce naleznete na http://www.etwinning.cz/?p=1023

2.       metodické semináře eTwinning
Jako už každoročně budou probíhat v každém kraji. Naše metodické semináře jsou určeny jak pro začátečníky (seminář eTwinning I.), pokročilé (seminář eTwinning II.) i zdatné koordinátory mezinárodních projektů (eTwinning III.)
Aktuální přehled metodických seminářů naleznete na www.etwinning.cz  v sekci Harmonogram akcí (http://www.etwinning.cz/?p=85)

3.      elearningový kurz

Jste nováčkem v eTwinningu a chcete si online vyzkoušet všechny nástroje na portálu eTwinning? Chcete si vyzkoušet mezinárodní projekt eTwinning “nanečisto”?
Zapojte se do našeho elearningového kurzu pořádaného ve spolupráci se slovenskou NSS. Podrobnosti k elearningovému kurzu naleznete na http://www.etwinning.cz/?p=1008.
Předpokládané zahájení kurzu je říjen 2010, kurz je bezplatný.

                4.   podzimní termín udílení Quality Label
NSS vyhlašuje podzimní termín udílení certifikátu Quality Label. Uzávěrka podávání žádostí je 9.září 2010. Podrobnosti naleznete na http://www.etwinning.cz/?p=961

5. zajímavá publikace pro výchovné poradce
Publikace je k dispozici zdarma v tištěné podobě na adrese Centra Euroguidance (euroguidance@naep.cz) a také v elektronické verzi na www.euroguidance.cz.

Přejem Vám úspěšný start do nového školního roku


Váš eTwinning tým

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína