18. 7. 2010

Pár jednoduchých rad pro začínající blogery

Starting a blog is simple if you use a site like Blogger or WordPress.com.
 Začít blogovat je snadné, pokud používáte některé z nejznámějších poskytovatelů. Kromě výše jmenovaných (oba výše zmíněné lze nastavit na češtinu) bych ještě v češtině nabídla Blog Metodického portálu (pracuje na stejném systému jako WordPress) nebo EduBlogs (komunikuje anglicky).


Don't just read the posts and comments; cast an analytical eye on the site, paying close attention to everything: the writing, multimedia, pages, graphics, design, links, advertising, navigation, ease of subscription, cross-links to social media, etc. See what works and what doesn't.
Inspirujte se na blozích, které jsou vedeny profesionály nebo lidmi, kteří mají velkou sledovanost. Všímejte si nejen textů, ale i vzhledu, úpravy, grafiky, odkazů apod. Poučte se.


Hlídejte si autorská práva, abyste nemuseli pak řešit podobný případ jako zde


Snažte se komunikovat s ostatními blogery. Pište komentáře, vkládejte do nich odkaz na váš blog. Uvidíte, že se bude pomalu návštěvnost vašeho blogu zvyšovat.
Nezapomeňte do svého profilu vložit odkaz na svůj blog. Také není špatné nastavit si vizitku ve vašem e-mailu, aby se u vašeho jména objevil příslušný hypertextový odkaz.
Prostě dejte o sobě vědět.

Pište, pište, pište. Pište pravidelně, pište zajímavě.
Pro lepší orientaci vašich návštěvníků používejte tagy. Tím umožníte svým čtenářům zvolit si oblast, která je pro ně atraktivní.


A jedna perlička na konec (ne zrovna bezpečná) - originální způsob, jak zvýšit návštěvnost ;-)



..... 
Podobné články:

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína