19. 7. 2010

Google Wave ve výuce

Google Wave - Wave in the Classroom

Students can use it for collaborative note-taking, sharing assignments with the group and with the teacher, and for group-work/pair-work within or outside of the classroom. Students who've missed the class or would like to learn at their own pace can use playback to replay the discussions.



O možnostech Google Wave jsem už několik příspěvků publikovala (viz závěr příspěvku). Našla jsem však text (viz odkaz v úvodu), který dává rady, jak začít s prací v Google Wave ve třídě. Některé body jsou opravdu zajímavé a lze je využít nejen v prostředí "vlnek", ale třeba při tvorbě třídní Wiki.
Takže na co si máme dát pozor?

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google_wave.svg

Create a 'Welcome Wave' for the class and include
Vytvořte úvodní vlnu, která bude takovým rozcestníkem pro žáky. 
Měla by obsahovat odkazy na další vlny, tj. pro každé téma, oblast nebo i diskuzi vytvořte vlnu novou a odkaz na ni vložte na tuto hlavní vlnku. Ulehčíte tak orientaci žáků.
Nezapomeňte také na určité kroky/návody, jak s vlnkami pracovat. Alespoň to nejnutnější by mělo být buď přímo na rozcestníku nebo opět na nové vlně jejíž odkaz zde žáci najdou.


Use templates to cut down the time spent on creating new waves and to ensure everyone in the class follows the same format.
Používejte šablony vln tak, abyste zajistili stejný formát pro všechny typy vlnek. Některé šablony jsou k dispozici v originálním textu (nebo klikněte zde).


If there are any study materials or class notes that you don't want students to edit, create a wave, add the class group as a read-only participant and ask them to create new waves to discuss the contents.
Korigujte úpravy vln. Pokud se jedná pouze o informace nebo důležitý text, označte skupinu pouze jako čtenáře. Čtenáři pak mohou diskutovat, ale nemohou upravovat text.
Bližší popis (i s obrázkem) najdete v originálním textu.


Další informace najdete na blogu, který je věnován právě Google Wave.


.....
Podobné články:

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína